10 tips - när det är kallt ute

Vintern kan vara hård för ditt hår. Här ger vi dig 10 bra tips på hur du kan minska slitaget på ditt hår.

1. Bär en hatt

Som vi kommer att beröra längre ner i dessa tips kan håret drabbas av en köldchock när du går ut i kylan. Därför kan det vara en fördel att använda en mössa, vilket minskar påverkan av övergången.

2. Få vanliga hårklippningar

När du klipper dig regelbundet blir dina kluvna toppar och torra toppar fylliga. Detta kommer att resultera i hår som ser friskare och mer välvårdat ut.

3. Använd kallare vatten för hårtvätt

Även om det är kallt ute och ett varmt bad kan vara frestande, är det också väldigt hårt för håret. Vi rekommenderar därför att du använder kallare vatten för att tvätta håret.

4. Tvätta inte håret för ofta

Hårtvätt sliter ut håret och ibland i onödan. Därför är det en bra idé att bara tvätta håret när det är smutsigt. Tvättar du för ofta riskerar du också att få torrt hår/hårbotten. Hårbotten kommer att kompensera för detta genom att producera mer olja och därför riskerar du att hamna i fett hår.

5. Använd ett milt schampo

I samband med ovanstående är det viktigt att du använder ett milt schampo. Detta förhindrar att håret och hårbotten torkar ut.

6. Gå inte ut med blött hår

Går du ut med blött hår i kylan kan det få en köldchock. Det gör inget bra för håret och hjälper till att torka ut det. Torka därför alltid håret innan du går ut. Om du använder värmekällor för torkning, se till att använda produkter med värmeskydd så att du inte skadar håret.

7. Använd hårolja

Hårolja är en bra vän att ha till hands. Det gör ditt hår silkeslent och tillför alla viktiga och vårdande ingredienser. Med en bra hembehandling kommer ditt hår att älska dig. Våra håroljor hittar du här .

8. Undvik värmekällor

Hårtorkar, locktång och plattång är otroligt hårda för ditt hår. Vi rekommenderar därför att du undviker dessa värmekällor. När du ändå använder värmekällor är det en bra idé att använda t.ex. håroljor som ger värmeskydd.

9. Handduken är en boven

När du gnuggar handduken över håret för att torka det skadar du håret. Därför är det viktigt att du inte är för hård mot håret med handduken. Milda rörelser kan också torka håret.

10. Rengör håret på djupet en gång i veckan med balsam

När du djuprengör ditt hår återställer du hårets balans. Vi rekommenderar därför att du djuprengör ditt hår en gång i veckan under vintermånaderna. Detta gör att ditt hår alltid tillförs viktiga, berikande och aktiva vitaminer och mineraler.

Skriv en kommentar

Kommentarer modereras innan de publiceras.