Du är inte ensam... 10 vanliga hårproblem

Inom hårbranschen finns det alltid en historia när det kommer till hårproblem. Så du är inte ensam. Målet är ofta vackert och friskt hår, men vägen dit är inte alltid densamma. I den här listan hittar du 10 vanliga hårproblem - och de bästa lösningarna för dem:

1. Mjäll

Fjällande partiklar som fastnar i hårroten. Kan orsakas av många saker, inklusive dålig kost, en infektion, dålig ämnesomsättning.

Lösning: Prata med din läkare för att utesluta medicinska problem. Då kan du använda balsam och schampo som motverkar mjäll. Gärna av bra kvalitet. Du kan t.ex. Använd detta .

2. Håravfall

Håravfall och tunnare hår finns hos både män och kvinnor. Det finns många olika anledningar - för män är det ofta manlig skallighet, det vill säga en genetisk egenskap. Hos kvinnor beror det oftare på stress, medicinering, förändrade hormoner eller klimakteriet. Dessutom kan det också bero på faktorer som hårstylingprodukter, kemikalier, färgning och annat.

Lösning: Du kan göra flera saker för att begränsa håravfall. En av sakerna är att välja rätt schampo, med näring och omsorg. Ett schampo som rengör håret från oönskad olja och produktrester. Om du har problem med håravfall, så skulle det också vara en bra idé att begränsa användningen av värmeverktyg.

3. Torrt hår

Det låter kanske konstigt, men överdriven användning av schampo är en av de största bovarna i förhållande till torrt hår. Många överdriver genom att tvätta håret upp till flera gånger om dagen. Även om rent hår är härligt behöver håret balans och naturliga oljor. Överdriven hårtvätt tvättar bort dessa oljor med badvattnet, vilket resulterar i torrt hår.

Lösning: Den första delen är ett skonsamt schampo som stimulerar oljekörtlarna. Tvätta håret mer sällan – helst var tredje dag – med ett schampo med ett pH-värde mellan 5 och 6. Dessutom kan du använda ett vårdande balsam, gärna med en behandling över natten. Avsluta med en oljebehandling som ger näring till håret och motverkar torrt hår.

4. Delade toppar

Splitna toppar kan orsakas av olika saker - överdriven användning av en borste, för mycket värme eller att man inte använder balsam.

Lösning: Ge håret en bra behandling. Det kan vara en hårkur, balsam osv. Dessutom är en professionell trimning hos din frisör också en bra lösning.

5. Fett hår

Fet hår uppstår när hårbotten producerar för mycket naturlig olja, så kallad talg. Talg produceras i talgkörtlarna, som ibland arbetar övertid. Den producerar för stora mängder olja och därmed fett hår.

Lösning: Använd ett schampo för fett hår. Det kan t.ex. vara den här .

6. Frissigt hår

Frissigt hår är vanligt och orsakas ofta av den minskade fuktnivån i håret. Men det kan också vara ärftligt.

Lösning: Använd balsam och schampo speciellt utformat för burrigt hår. Det kan t.ex. vara det här och det här .

7. Tråkigt hår

Matt hår kan ha många orsaker. Det kan orsakas av kemiska skador, värmeskador eller till och med föroreningar i luften.

Lösning: Nästa gång du tvättar håret med schampo kan du använda kallt vatten för att skölja igenom håret. Vattnet får ditt hår att dra ihop sig och får ditt hår att se slätare och glansigare ut.

8. Värmeskadat hår

Värmeskadat hår orsakas av användning av värmekällor, såsom locktång och plattång.

Lösning: Använd värmekällor så lite som möjligt. Du kan klippa ändarna var tredje vecka. Slutligen kan du använda ett balsam som innehåller kreatin och cetylalkohol. Detta kommer att mjuka upp ditt hår och hjälpa till att behålla fukt.

9. Färgskadat hår

När du färgar håret innehåller färgen ofta kemikalier som öppnar upp dina hårstrån. Detta resulterar i poröst hår som riskerar att bli försvagat och gå sönder.

Lösning: Först och främst kan det vara en bra idé att använda färg med fukt i. Detta ger håret lugnare och mer fukt. Dessutom kan du låta din frisör förfärga håret. Detta gör att dina toppar absorberar överflödig färg.

10. Grått hår

Grått hår finns på den här listan, men det är inte nödvändigtvis ett problem för alla. Vissa ser det som en naturlig del av livet, medan andra vill undvika synligt grått hår till varje pris. Om du tillhör den senare kategorin, lyssna nu.

Lösning: För att täcka grått hår, använd en halv- eller demipermanent hårfärgning. Det kommer att blekna snabbare, men det är mindre hårt mot ditt hår än en permanent färg. Det är en bra idé att kontakta din frisör om du vill färga håret. De är proffs och kan rekommendera ett tillvägagångssätt.

Vi hoppas att ovanstående topp 10 har gjort att du inte känner dig helt ensam med dina hårutmaningar. För det är du inte på något sätt :-)

Skriv en kommentar

Kommentarer modereras innan de publiceras.