Hårolja - ditt hår kommer att älska dig!

Hårolja är olja för håret som hjälper till att tämja håret och ge slätt hår. Hårolja innehåller ofta, men inte alltid, kallpressad olja. I de flesta fall är det antingen arganolja, jojobaolja eller kokosolja. Oljorna pressas på olika sätt och kan därför ha olika egenskaper. Om oljan är 100% ren kan den användas både i håret och på huden. De håroljor som inte innehåller riktig olja kommer däremot ofta att innehålla silikon. Dessa oljor är ofta gjorda speciellt för håret och kan därför inte användas för resten av kroppen. Fördelen med håroljor med silikon är att denna typ av olja ger en bra anti-frizz effekt, glans och mjukhet till håret. Oljor med silikon kan ofta kännas igen på att de innehåller ingredienser som slutar i kon eller oxan.

Varför ska jag använda hårolja?

Som beskrivits ovan är hårolja en riktigt bra idé om ditt hår behöver anti-frizz, glans och mjukhet. Det gäller ofta lockigt, torrt eller grått hår, men kan användas av alla. Hårolja kommer att tillföra mycket fukt till ditt hår. Dessutom innehåller de flesta oljor vitaminer och fetter som gör ditt hår starkare och mer motståndskraftigt.

Hur använder jag hårolja?

Rätt applicering beror på hårolja och hårtyp. I fint hår, var försiktig med mängden. Här appliceras oljan i handdukstorkat hår. I tjockt hår kan du använda oljan både i torrt och blött hår, utan att det verkar fett. Har du torrt hår kan du använda oljan i både vått och torrt hår och gärna flera gånger om dagen. Du får snabbt reda på hur mycket olja ditt hår kan absorbera utan att det blir fett. Generellt tar man några droppar oljor i handen och fördelar i längder och toppar. Du jobbar nerifrån och upp. Det är ofta i tipsen som man verkligen kan se skillnad när man använder olja. Och kom ihåg, i det här fallet, bättre för lite än för mycket.

Vilken hårolja ska jag välja?

Du måste välja en hårolja som passar ditt hår och framhäver ditt hårs naturliga skönhet. Om du har fint hår måste du vara uppmärksam på kvantitet. Håret kan lätt trassla sig, så hellre för lite än för mycket. Du kan med fördel välja en lite lättare olja – t.ex. en olja i sprayform. För lockigt och grått hår kommer hårolja med antifrizz att vara en fördel. Med tjockt hår kan du använda de flesta oljor, men det är lämpligt att välja en fet olja. Om du har torrt hår måste du använda en olja med vårdande ingredienser som ger bäst fukt. En fet olja kan också användas här.

Du hittar vårt utbud av håroljor här .

Skriv en kommentar

Kommentarer modereras innan de publiceras.