Saltvattenspray - vad är det?

Namnet saltvattenspray är faktiskt ganska missvisande. Saltvattenspray innehåller INTE saltvatten, utan namnet är istället en beskrivning av effekten denna spray ger ditt hår. Effekten av några turer i vattnet följt av sol i håret. Alltså "The Beach Look".

Vad är saltvattenspray?

Saltvattenspray är en spray för styling eller förstyling som innehåller vårdande ingredienser. Som nämnts ovan innehåller denna typ av spray inte saltvatten som vi känner det från havet. Vissa sprayer använder dock salt, medan andra använder ingredienser som ger samma effekt. Har du torrt hår är det en fördel att använda en saltvattenspray som är återfuktande. Här kunde man använda hårolja innan sprayen. Du kan läsa mer om hårolja här .

Hur använder jag saltvattenspray?

Du sprayar saltvattenspray i handdukstorkat hår och använder en fön för att torka håret. Använd fingrarna för att kamma ut håret så att du får en lite rufsig look. Har du lite kortare hår kan du använda sprayen för att ge volym och hålla. Saltvattenspray ger håret lite stelhet som gör det lätt att styla. Om du under dagen känner att ditt hår har fallit lite, så kan du även använda lite saltvattenspray för att ge nytt liv till din frisyr.

Vilken saltvattenspray ska jag välja?

Det finns olika alternativ i saltvattenspray. Om du har torrt hår, använd en konditionsspray. Vilken man ska välja beror helt på vilken och hur stor effekt man vill ha.

Vårt utbud av saltvattensprayer hittar du här .

Skriv en kommentar

Kommentarer modereras innan de publiceras.