Schampo för torrt hår

Gör dina tankar

Vilka överväganden bör du göra när du väljer ett schampo för torrt hår? Vi har samlat en rad saker som är viktiga när det kommer till torrt hår.

Vad orsakar torrt hår?

Torrt hår orsakas ofta av obalans i hårbotten. Denna obalans resulterar i en minskad produktion av talg, som normalt tillför fukt till ditt hår och hårbotten. Torrt hår kan också orsakas av skadade nagelband. Nagelbandslagret är det lager som behåller hårets naturliga fukt. Om detta lager är skadat kommer ditt hår också att se torrt ut.

Välj rätt schampo

När du ska välja ett schampo för torrt hår är det viktigt att välja ett som är skonsamt och milt. Detta gör att skallagret inte skadas eller förstörs. Dessutom kan du leta efter vårdande och återfuktande ingredienser. Det kan vara olika oljor, aloe vera, glycerin och andra närande ämnen. Det är också viktigt att du undviker sulfater. Sulfater hjälper till att få schampot att skumma, men tar tyvärr också bort näring från ditt hår. Därför är det en bra idé att du undviker sulfat när du har torrt hår. Du kan hitta sulfatfritt schampo här .

Extra vård

Du kan med fördel använda en hårolja efter att du tvättat håret, i samband med styling eller innan du går och lägger dig. Många håroljor är packade med närande ingredienser som hjälper hårets naturliga balans och hälsa. Våra håroljor hittar du här .

Skriv en kommentar

Kommentarer modereras innan de publiceras.