Silverschampo - är det en bra idé?

Det korta svaret är JA! Om du har blont eller grått hår så är det en bra idé att bli vän med ett silverschampo – även kallat blått eller lila schampo.
Detta schampo är bra för att ta bort den sorgliga, gulaktiga nyansen som den här typen av hår ibland får.

Vad är ett silverschampo?

Om ditt hår har orange eller gulaktiga undertoner mellan blekning, frukta inte. Det är helt normalt och kan orsakas av flera faktorer som föroreningar i luften, kalk i vattnet och UV-strålarna från solen. Däremot kan du använda ett silverschampo – eller lila schampo – som är en produkt framtagen för att rengöra håret och neutralisera dessa undertoner. Schampot använder det lila färgpigmentet för just det.

Det lila färgpigmentet är noggrant utvalt utifrån färgteori. Om du tar det klassiska färghjulet kommer den lila färgen att ligga mitt emot den gula färgen. Motsatser tar ut varandra och därför kan det lila färgpigmentet hjälpa till att neutralisera de gula undertonerna i håret.

Hur används silverschampo?

Du tvättar håret på vanligt sätt. Se ev detta inlägg om hårtvätt. Låt gärna schampot sitta i håret en stund (2-4 minuter). Du kan med fördel prova dig fram. Om schampot får sitta för länge kommer det att ge ditt hår en lila nyans, vilket ger helt andra utmaningar. Var därför uppmärksam på tiden. Hårtvätten avslutas med ett bra och vårdande schampo, följt av ett återfuktande balsam. Du hittar dem här .

Observera: De lila färgpigmenten kan missfärga handdukar, duschdraperier mm.

Ska jag fortfarande använda mitt vanliga schampo?

Du behöver vanligtvis fortfarande använda ditt vanliga schampo. Vissa silverschampon innehåller dock återfuktande, stärkande och vårdande egenskaper som gör det skonsammare för håret. Vi rekommenderar att du använder ditt lila schampo 1-2 gånger i veckan.

Du hittar vårt urval av silverschampon här .

Skriv en kommentar

Kommentarer modereras innan de publiceras.