Torrschampo - spara tid i vardagen

Torrschampo är långt ifrån en ny uppfinning. Den har funnits i flera år, men har blivit mer och mer populär de senaste åren. Det beror kanske på att det är ett bra alternativ till den dagliga hårtvätten. I en hektisk vardag handlar det om att hitta de små sakerna som sparar tid och gör dagen lite lättare.

Vad är torrschampo?

Torrschampo är en produkt som tar bort olja, smuts och fett från håret utan användning av vatten. Du kan därför "tvätta håret" utan att behöva duscha - eller ha en hårtork och plattång redo. Kort sagt, du sparar en jäkla massa tid.

Är det en bra idé att använda torrschampo?

Vår ståndpunkt är helt klar att det kan vara ett bra alternativ till att tvätta håret. Den kan dock inte ersätta den djupgående hårtvätten, där all överflödig olja, smuts och fett tas bort. Men som ett alternativ i en hektisk vardag, på festival eller när du känner att håret blivit fett. Det finns flera egenskaper i torrschampo som gör det bra. Detta är bland annat att det: Ger volym, ger fräschör, rengör håret och ger håret en härlig doft.

Det är dock viktigt att betona att det inte är en ersättning för din användning av hårtvätt/schampo/balsam. Torrschampo kan slita ner håret och skapa en grogrund för en torr hårbotten.

Hur använder jag torrschampo?

Du kan använda torrschampo på olika sätt. Antingen i hela håret eller en del av håret. Som namnet antyder, använd torrschampo i torrt hår. Du måste se till att dela håret väl och spraya torrschampo hela vägen till hårrötterna. Du sprejar med ett avstånd på 15-20 cm. Låt sedan schampot sitta i 2-4 minuter och massera in det i hårbotten och håret. Du avslutar med hårborsten eller en kall hårtork för att ge håret volym.
Kom ihåg; i det här fallet är det bättre att börja med lite och sedan komplettera om det behövs mer. Sprayar du för tätt eller för mycket kan det mycket väl ha en kritaktig konsistens och vara svårt att breda ut.

Vilket torrschampo ska jag välja?

Det finns flera alternativ när du väljer torrschampo. Torrschampo kan vara rengörande och fungerar som ett alternativ till en enkel hårtvätt. Den kan också vara mer stylingorienterad och användas som stylingmousse. Du hittar vårt utbud av torrschampon här .

Skriv en kommentar

Kommentarer modereras innan de publiceras.