Välja hårfärg - hur?

Hårfärg av olika anledningar

Det är inte alla som tror att de är födda med den perfekta hårfärgen. Vissa kanske tror att de gråa hårstråna börjar ta över. Och andra behöver bara visa något annat.

Det kan finnas många anledningar till att vi väljer att byta hårfärg. Som tur är finns det också många alternativ inom hårfärgning och många av dessa kan användas hemma.

Val av hårfärg

När du ska välja hårfärg är det viktigt att titta på vilken typ av hårfärg du föredrar. Det finns i princip tre olika typer: Skölj, semipermanent och permanent.

Sköljfärgen används för att fräscha upp din nuvarande hårfärg. Detta innebär också att den kommer att tvättas ur under ca. 10 hårtvättar.

Semi-permanent hårfärg tvättas, som namnet antyder, ut med tiden. Du bör dock vara medveten om att vissa färger håller längre än andra. Denna typ av färg används ofta som ett "test" för en permanent hårfärgning.

Permanent hårfärg är en hårfärg som stannar i håret. Det gör att du i princip inte kan ångra dig. Ditt hår kommer att färgas hela vägen.

Vilken hårfärg passar mig bäst?

Hårfärg och hudton matchar. Det är därför viktigt att du beaktar din hudton i din hårfärgning. Sammantaget finns det tre hudtyper - varm, kall och neutral. För att hitta din hudton kan du göra följande:

Först kan du titta på dina blodkärl. Färgen visar ofta vilken hudton du har:

  • Om dina ådror är grönaktiga blir din ton ofta varm
  • Om dina ådror är blåaktiga/lila blir din ton ofta kall
  • Om dina vener är blå/gröna kommer din ton ofta att vara neutral

Observera att ovanstående är en generell metod.

Val av färg

När du har hittat din hudton finns det några bra tips för att hitta rätt hårfärg. Sammantaget kan färgerna delas in i följande:

  • Varm ton - svart, röd, blå, lila, blond (i rätt ton) och mörkbruna färger rekommenderas här
  • Kall ton - röd, rosa, orange, gul, blond (i rätt ton) och mörkbruna färger rekommenderas här
  • Neutral ton – de flesta hårfärger kommer att passa dig här

Du hittar våra olika färger här .

Vård är viktig

När du har valt hårfärg och fått håret färgat är skötseln viktig. När du färgar håret – hur lite det än påverkar hårets hälsa – så skadar färg håret i större eller mindre utsträckning. Därför rekommenderar vi på Hårstyling att du tar hand om ditt hår regelbundet. Det kan vara dagligen, varje vecka eller helt enkelt när ditt hår behöver det. Hårbehandling en gång i veckan kan hjälpa ditt hår att behålla sin styrka och se friskt ut. Dessutom är det viktigt att du skyddar ditt hår dagligen. Hårolja kan vara en lösning här. Väljer du en bra hårolja med värmeskydd kommer även ditt hårs hälsa att bevaras längre. Du hittar våra olika håroljor här .

Skriv en kommentar

Kommentarer modereras innan de publiceras.